Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

Wat hebben wij te bieden?

4ESG Consulting biedt de volgende 5 diensten aan.

ESG-transformatie

Met onze dienst ESG-transformatie zorgen wij ervoor dat uw organisatie voldoet aan verplichte en vrijwillige duurzaamheids- (ESG) wetgeving. Bijvoorbeeld door het aanpassen van precontractuele documentatie, uw duurzaamheidsbeleid, procedures, MVO-rapportages en overeenkomsten met leveranciers.

Lees meer…

MVO-strategieontwikkeling

Met onze dienst MVO-strategieontwikkeling helpen wij uw organisatie met de verdere aanscherping van uw maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) beleid. Dat kan door de vaststelling of herijking van uw beleggingsovertuigingen en ambities, het kiezen van focusthema's en het formuleren van MVO-doelstellingen.

Lees meer…

MVO-implementatie

Met onze dienst MVO-implementatie helpen wij uw organisatie met de implementatie van uw MVO-beleid. Dat kan door de selectie en implementatie van MVO-instrumenten om uw doelstellingen van uw MVB-beleid te bereiken, zoals stemmen op aandeelhoudersvergaderingen, engagement, uitsluiten, ESG-integratie, de selectie van externe managers op basis van ESG-criteria, de selectie van ESG-dataleveranciers, de selectie van ESG- en low carbon benchmarks en het rapporteren over behaalde resultaten van uw MVO-beleid.

Lees meer…

ESG-communicatie en rapportages

Met onze dienst ESG-communicatie en rapportages helpen wij uw organisatie met de interne en externe communicatie over maatschappelijk verantwoord beleggen en ondernemen. Denk hierbij aan communicatie met toezichthouders en klanten, in-house duurzaamheidstrainingen, het invullen van vragenlijsten (PRI, IMVB, IMVO, VBDO), de organisatie van congressen over duurzaamheid en stakeholder dialoog en management.

Lees meer…

Interim management en structurele ondersteuning

Heeft u een tijdelijk of structureel tekort aan juridische, compliance of duurzame beleggingsexpertise, dan kunnen wij dit tekort invullen.

Lees meer…