Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

 

Inleiding

Beschikt u niet over voldoende juridische, compliance of duurzame ondernemingsexpertise, op interim of op parttime basis? Dan kunt u bij ons terecht.

Wat is het?

Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) helpen wij uw organisatie met de vaststelling van duurzame ambities en overtuigingen, de (her)formulering van uw MVO-beleid, meting van en advisering over ESG- en klimaatrisico’s, de selectie en implementatie van MVO-instrumenten, MVO-trainingen, de selectie van ESG-data, engagement en voting providers en/of de monitoring en rapportage over de resultaten van uw MVO-beleid​.

Op het gebied van duurzaamheidswetgeving helpen wij uw organisatie met het voldoen aan het EU Actieplan waaronder de Informatieverschaffingsverordening (SFDR), taxonomie en aanverwante impact op MiFID, UCITS en AIMFD. Wij doen dit door beleid, systemen, processen en rapportages aan te passen en medewerkers te trainen. Wij kunnen ook het programma management voor een wetgevingstraject verzorgen.

Waarom belangrijk?

Door tijdelijke of structurele tekorten in juridische, compliance en duurzame beleggingsexpertise op te vangen, loopt u niet achter de feiten aan en voorkomt u reputatierisico’s of zelfs boetes.

Voor wie bedoeld?

Banken, verzekeraars, pensioenfondsen, vermogensbeheerders en intermediairs.

Belangrijkste voordelen

  • Beschikking over de juiste expertise en voldoende capaciteit.
  • Voorkomen reputatierisico’s of zelfs boetes.
  • Geen noodzaak vast personeel in huis te halen.