Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Uitreiking beste duurzame product van het jaar 2022-2023

Gepubliceerd op: 17-01-2023

Ook dit jaar heeft Miranda Haak van 4ESG Consulting de winnaars bekend mogen maken van het Beste Duurzame Product van het Jaar 2022-2023. De winnaars zijn Undiemeister premium onderkleding, AH Overblijvers en BRAUZZ. Wasstrips. Naast deze winnaars in de categorie duurzaam zijn nog 56 producten door consumenten bekroond. De verkiezing werd voor de negende keer georganiseerd door Q&A Insights en Consumer Contest Company. In de afgelopen maanden zijn er ruim 50.000 beoordelingen gegeven over 223 producten.

Miranda was verheugd dat zij wederom de prijs voor het Beste Duurzame Product mocht uitreiken. Tijdens de prijsuitreiking gaf zij aan dat transparantie over duurzaamheid ook voor retailers belangrijk is. Het volstaat niet meer om zonder onderbouwing aan te geven dat iets duurzaam is. Steeds meer consumenten vinden duurzaamheid belangrijk en willen meer informatie over duurzame producten. Door transparanter naar consumenten te zijn, laat je als onderneming zien dat je je wilt inzetten voor het verbeteren van het milieu en arbeidsomstandigheden. Het is mooi om te zien dat steeds meer retailers hiervoor aandacht krijgen en inzetten op duurzaamheid. 

Bovendien komt er steeds meer wetgeving die ondernemingen verplicht te rapporteren over hun impact op het milieu en sociale aspecten. Dit is een grote uitdaging voor veel ondernemingen omdat daarvoor veel verschillende typen data, zowel financieel als niet-financieel, moet worden verzameld en gewaardeerd.  Met name het rapporteren over niet-financiële data is een uitdaging, omdat (goede) kwantitatieve en kwalitatieve data niet altijd voorhanden is, zoals data met betrekking tot afval, de CO2 uitstoot van het wagenpark, het gebruik van plastics, circulariteit, etc.

Met de juiste rapportages en de daarbij behorende verantwoording wordt er meer transparantie en bewustwording gecreëerd bij de onderneming zelf en ook bij consumenten, leveranciers en investeerders en kan je laten zien dat je succesvol bent in het behalen van je duurzaamheidsdoelen. Uiteindelijk kan dit kan ertoe leiden dat je product wordt uitgeroepen als winnaar van het Beste Duurzame Product van het Jaar!

 

Deel dit artikel