Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)

Implementatiedeadline SFDR en Taxonomieverordening uitgesteld naar 1 januari 2023

Published: 04-01-2023

De Europese Commissie (EC) heeft in haar brief van 25 november jl. aangegeven dat de implementatiedeadline van de technische standaarden voor de SFDR en de Taxonomieverordening is uitgesteld van 1 juli 2022 naar 1 januari 2023. Dit geeft financiële ondernemingen 6 maanden extra de tijd om de templates voor de rapportage van ongunstige effecten op basis van verplichte en vrijwillige indicatoren en die van de precontractuele en periodieke rapportages in te regelen.

De EC voegt eraan toe dat de eerste periodieke rapportage van ongunstige effecten met betrekking tot de referentieperiode over het jaar 2022 uiterlijk op 30 juni 2023 moet worden gepubliceerd. Dit betekent dat financiële ondernemingen niet op hun lauweren kunnen gaan rusten. De extra tijd is voor de meeste financiële ondernemingen hard nodig voor het verzamelen van ESG data over ongunstige effecten en het inregelen van rapportages. 

Hulp nodig bij de implementatie van de SFDR en Taxonomieverordening?

Met onze dienst ESG-transformatie helpt 4ESG Consulting uw organisatie met het voldoen aan duurzaamheidswetgeving waaronder de SFDR en Taxonomieverordening. Heeft u interesse of vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met Miranda Haak.

  • Miranda Haak, 06 5124 7217, miranda.haak@4esgconsulting.nl

Bronnen: