Nederlands (Nederland) English (United Kingdom)
  • darkblurbg

4ESG Consulting is het adviesbureau van Miranda Haak, Bas Knol, Joost Prince  en Rob Voster

Ons kernteam bestaat uit 4 specialisten met ervaring als toezichthouder, jurist, compliance officer, advocaat, software developer, programma manager, milieukundig ingenieur en adviseur maatschappelijk verantwoord beleggen. Wanneer een opdracht daarom vraagt, maken we gebruik van andere specialisten.

 

Bas Knol, RBA, RPB

Partner

mr. ing Miranda Haak

Advocaat - Partner

Joost Prince

Partner

Rob Voster

partner

Missie

Onze missie is financiële ondernemingen in staat te stellen maatschappelijk verantwoord te ondernemen en te beleggen binnen wettelijke kaders. Wij doen dit op basis van de duurzame ambities, overtuigingen, doelstellingen, focusthema’s en (beperkte) middelen van onze klanten. Door ons te richten op financiële instellingen, die de duurzame ontwikkeling van ondernemingen financieren, kunnen wij de grootste positieve impact op een duurzame wereld bereiken. Dat is een wereld waarin mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn.      

Projectmanagement met begrip van de materie, multidisciplinair en stakeholdersensitief 

Voor het beantwoorden van duurzaamheidsvraagstukken is – naast begrip van de materie en kennis van projectmanagement - een combinatie van juridische, compliance, ICT, milieukundige en beleggingskennis nodig. Daarbij is het herkennen van belangen van interne en externe stakeholders essentieel. 4ESG Consulting onderscheidt zich op deze drie punten: projectmanagement met begrip van de materie, multidisciplinair en stakeholdersensitief.

Kernwaarden

Wij zijn idealistisch en tegelijk ook realistisch; wij geloven in het goede in de mens en dat klanten streven naar een duurzame wereld maar begrijpen en houden in onze dienstverlening rekening met de duurzame ambities, overtuigingen, doelstellingen, focusthema’s en veelal beperkte middelen van onze klanten. Wij zijn ervan overtuigd dat door rekening te houden met duurzame (ESG) factoren die ‘financieel materieel’ zijn onze klanten betere resultaten behalen.

Wij zijn zorgvuldig en tegelijk ook doortastend; onze verschillende achtergronden zorgen ervoor dat we zorgvuldig te werk gaan binnen onze opdrachten en tegelijkertijd oog blijven houden voor de doelstellingen en resultaten. Kortom: juridisch inhoudelijk onderlegd in combinatie met pragmatisch projectmanagement.

TRACK RECORD

Bij verschillende financiële instellingen hebben wij onze expertise ingebracht:

  • ESG-compliance (Informatieverordening/SFDR, Taxonomieverordening, Corporate Sustainability Reporting Directive/CSRD, Aandeelhoudersrichtlijn, IMVB/IMVO convenant, IORP, MiFID)​: 7 pensioenfondsen, 2 asset managers, 2 banken en 1 zorgverzekeraar;
  • MVB-strategieontwikkeling: 5 pensioenfondsen, 2 asset managers en 1 bank;
  • MVB-implementatie: 3 pensioenfondsen, 2 asset managers en 1 bank;
  • ESG-communicatie en rapportages: MVB-workshops bij 6 pensioenfondsen en 1 asset manager, MVB-opleiding bij 1 bank, MVB-vragenlijsten voor 4 pensioenfondsen en 1 asset manager, MVB-rapportages bij 2 asset managers;
  • Interim management en structurele ondersteuning: 4 asset managers, 3 banken, 2 toezichthouders en 4 ondernemingen.